Grundolie - ET "MUST HAVE" FOR AT FÅ MEST MULIGT UD AF DINE ÆTERISKE OLIER
Grund-olier er olier lavet af planter, nødder eller frø, der er perfekte til at fortynde æteriske olier og "bære" dem til din hud
25. oktober 2021

Hvorfor skal der bruges grundolier (også kaldet bæreolier)

Grund-olier/ Bære-olier er olier lavet af planter, nødder eller frø, der er perfekte til at fortynde æteriske olier og “bære” dem til din hud.
Rene æteriske olier er stærkt koncentrerede stoffer og kan forårsage irritation, hvis de påføres direkte på huden.
Grund-olier er ligesom æteriske olier blevet brugt siden det antikke Grækenlands tid til massage, bade, kosmetik og medicinske formål. Du kan bruge dem til at lave alverdens ting som massageolier, badeolier, kropsolier, læbepomader, lotioner og meget mere.


Når du køber en grund-olie, er der nogle egenskaber, du skal være opmærksom på!

Duften!

Normalt er bære-olier milde i duften, alt efter hvad de er lavet af. De kan have en let nøddeagtig eller sød aroma. Husk, at duften af ​​den æteriske olie kan ændre sig, når den blandes med bære/grund-olien.

Ekstraktionsmetode

Se efter naturlige, koldpressede, organiske, uraffinerede, ekstra jomfruolie. 
Bære-olier, der er uraffinerede, vil være blevet filtreret for at fjerne støv eller små partikler uden at kompromittere oliens næringsstoffer, vitaminer og fedtsyrer.
Ekstra jomfrubærerolier vil kun være blevet presset én gang og derfor stadig indeholde en masse vigtige næringsstoffer.

Konsistens og absorbering

Nogle olier er tykkere end andre.

Hvad vil du bruge bære-olien til?

Tag hensyn til formålet med olien og din hud/hårtype. For eksempel tager kokosolie lang tid for. at blive absorberet fuldstændigt af huden, så hvis du ønsker at lave en fugtighedscreme til at bruge hver dag, før du klæder dig på, bør du få en let olie med hurtig absorbering og et minimum af fedtaflejring. Ellers kan du ende med at få pletter på dit tøj!
På den anden side vil en dybt fugtighedsgivende olie være fantastisk til behandling af alvorligt tør og beskadiget hud eller hår.

Holdbarhed

Økologiske æteriske olier holder lidt kortere tid når du åbner dem, og harskner hurtigere end andre olier. Så køb ikke for meget på én gang. Generelt kan organiske bærerolier holde op til 6 måneder, hvorimod olier med en længere holdbarhed kan vare mellem 1 og 2 år. Opbevar altid dine olier i en lufttæt beholder på et køligt, mørkt sted. Hvis du placerer din blanding af bæreolie og æterisk olie i en anden beholder end originalen, skal du vælge en glasbeholder og gerne brun eller mørk, for at holde så meget lyd ude så muligt.
Nogle olier, som kokosolie, kan se ud til at være faste og uklare, hvis de opbevares i køleskab – det er okay! Tag en lille smule og gnid det på dine hænder, det vil få det til at smelte og få sin flydende form tilbage.

Bærerolier er et must have, så du kan få mest muligt ud af dine æteriske olier. Der er så meget du kan gøre med dine æteriske olier, så vær kreativ! De fleste kemiske produkter kan erstattes af økologiske produkter – Hvilken slags produkter har du brugt til kosmetik?

Om ikke så længe kommer vi med en artikel omkring de 5 mest anvendte bære/grundolier.

 

Så følg med

ourchoice

Flere nyheder