Naturlige Solcreme
Hvorfor er der forskel?
22. maj 2023

Opdag fordelene ved naturlige solcremer med fysiske solfiltre

Synes du, at det er en jungle at finde rundt i hvilken solcreme, der er bedst til dig og din hud? Det forstår vi godt – det er virkelig en jungle. Men solcreme er en uundværlig del af vores daglige hudplejerutine, især når vi skal beskytte vores hud mod de skadelige virkninger af solens stråler om sommeren. Selvom der er et kæmpe udvalg af solcremer på markedet, er der en stigende interesse for naturlige solcremer med fysiske solfiltre. Disse solcremer tilbyder ikke kun effektiv beskyttelse mod solen, men de er også mere skånsomme mod vores hud og miljøet. Hos ourchoice ser vi ingen grund til at fylde vores kroppe med unødvendig kemi, når det kan gøres helt naturligt. Lad os udforske fordelene ved naturlige solcremer med fysiske solfiltre og hvorfor de er værd at overveje.

25000_Solcreme_alle træ

Hvad er fysiske solfiltre?

Fysiske solfiltre, også kendt som mineralske solfiltre, er aktive ingredienser i solcreme, der fungerer ved at reflektere solens stråler væk fra huden. De fysiske solfiltre bliver brugt i stedet for de kemiske solfiltre, som er mistænkt for at indeholde hormonforstyrrende stoffer.

De to mest almindelige fysiske solfiltre er zinkoxid og titandioxid. Disse mineraler skaber en fysisk barriere på huden, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråler.

Fordele ved fysiske solfiltre:

  1. Bredspektret beskyttelse: Fysiske solfiltre beskytter huden mod både UVA- og UVB-stråler. De absorberer ikke strålerne, men reflekterer dem, hvilket sikrer en mere omfattende beskyttelse.
  2. Øjeblikkelig beskyttelse: Fysiske solfiltre virker øjeblikkeligt efter påføring, da de ikke behøver tid til at trænge ind i huden. Dette gør dem ideelle til dem, der ønsker hurtig solbeskyttelse. Det gør dem også geniale til børn, der ikke kan sidde stille og vente til solcremen virker. Solcremer med kemiske filtre skal derimod have tid til at trænge ind i huden, før beskyttelsen virker.
  3. Skånsomme mod følsom hud: Mange mennesker med følsom hud kan have gavn af fysiske solfiltre. De er mindre tilbøjelige til at forårsage irritation eller allergiske reaktioner, da de ikke trænger dybt ind i huden. En række kemiske solfiltre er også mistænkt for at være hormonforstyrrende og allergifremkaldende.
  4. Miljøvenlige: Fysiske solfiltre er også mere miljøvenlige sammenlignet med kemiske solfiltre. De nedbrydes ikke i vandmiljøer og påvirker derfor ikke koralrev og havliv negativt.
  5. Velegnede til børn: Fysiske solfiltre er sikre og skånsomme til brug på børnehud. Deres fysiske barriereegenskaber gør dem til et populært valg til beskyttelse af følsom børnehud.

Valg af naturlige solcremer med fysiske solfiltre

Når du vælger naturlige solcremer med fysiske solfiltre, er det vigtigt at læse ingredienslisten. Sørg for, at solcremen er fri for skadelige kemikalier som oxybenzon, octinoxat og parabener. Vælg i stedet produkter med naturlige og økologiske ingredienser såsom planteekstrakter, naturlige olier og antioxidanter. Solcremerne fra Sol de Ibiza indeholder udelukkende naturlige, økologiske og veganske ingredienser. Du kan læse om alle de naturlige ingredienser her

Selvom naturlige solcremer med fysiske solfiltre har mange fordele, er det vigtigt at bemærke, at de kan efterlade en hvidlig film på huden på grund af mineralernes naturlige farve. Dette kan dog mindskes ved at vælge solcremer med mindre partikelstørrelse eller formuleringer, der indeholder andre ingredienser, der hjælper med at fordele solcremen jævnt på huden. Solcremerne fra Sol de Ibiza kan i starten give et hvidt skær, men det forsvinder når du får smurt cremen ordentligt ud.

25001_Solcreme SPF 30
25000_Solcreme_ Alle tæppe

Solcreme fra Sol de Ibiza

Husk at være opmærksom på, at selvom producenten skriver at de bruger naturlige og økologiske ingredienser, kan der stadig være brug af kemiske solfiltre. Omvendt er du ikke sikret gode og naturlige ingredienser, bare fordi du vælger et fysisk solfilter. Gør dig selv og din familie en tjeneste og bruge 10 min. en onsdag aften på at researche lidt. Vores anbefaling til dig er solcremerne fra Sol de Ibiza, som udelukkende indeholder naturlige, økologiske og veganske ingredienser, som beskytter og samtidig nærer og plejer din hud.

Er du stadig i tvivl? Så kan du også benytte appen “Kemiluppen” fra Forbrugerrådet Tænk. Det er helt gratis og her kan du tjekke om dine produkter indeholder uønsket kemi.

Det naturlige valg - for dig og for miljøet

Naturlige solcremer med fysiske solfiltre er et fremragende valg for dig, der ønsker at beskytte din hud mod solens skadelige stråler på en effektiv og skånsom måde. Disse solcremer tilbyder bredspektret beskyttelse, er skånsomme mod følsom hud, miljøvenlige og velegnede til børn. Ved at vælge naturlige solcremer med fysiske solfiltre kan vi tage vare på vores hud og samtidig bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Næste gang du er på udkig efter solcreme, så prøv en naturlig variant med fysiske solfiltre og nyd solen uden bekymringer.

Vi håber du er blevet klogere på dit valg af solcreme. God sommer.

25001_Solcreme SPF 30_ vand

Tina Müller

– ourchoice –

Flere nyheder

Shampoobar

Shampoobar

Opdag den naturlige magi med shampoo barer. Læs mere om hvorfor shampoo barer er blevet så populære.

læs mere